Over Amrâth Hôtels

Amrâth Hôtels & Restaurants B.V.

Amrâth Hôtels & Restaurants BV bestaat uit diverse hotels, restaurants en vergadercentra met de volgende directie:

• De heer D. Dreese: Managing Director
• De heer J. Rietveld: Financial Director
• De heer G. van Eijl: Oprichter en Commissaris
• De heer K. van Eijl: Commissaris

Aandeelhouder van Amrâth Hôtels & Restaurants is de Van Eijl Hospitality BV. Dit is de houdstermaatschappij van de Familie van Eijl.

Van Winkelpanden Naar Hotels

De grondlegger, de heer G. van Eijl, begon in 1978 met het beleggen in onroerend goed. Eerst investeerde hij alleen in winkels en kleine kantoortjes, maar al snel breidde hij uit naar restaurants en cafés. Hij had de nodige ervaring met het verbouwen en renoveren van monumentale panden.

Tot 1989 was de heer G. van Eijl marketingdirecteur van het bekende Amsterdamse reclamebureau McCann-Erickson. Daarna ging hij zich volledig toeleggen op de exploitatie van vastgoed. Enkele jaren later begon hij grotere objecten te kopen, zoals het Slotania Hotel in Amsterdam West en het Gooilandcomplex te Hilversum.

In 1998 biedt de gemeente Amsterdam het Scheepvaarthuis te koop aan. Van Eijl ziet mogelijkheden om van dit majestueuze gebouw een karakteristiek en charismatisch vijfsterrenhotel te maken. 

De Amrâth Hotelgroep

In 1997 legde de familie Van Eijl de definitieve basis voor de Amrâth hotelketen met de aankoop van het statige hotel de l’Empereur in Maastricht. Eerder had hij Motel Maarsbergen in Maarsbergen al overgenomen. De naam Amrâth werd in het jaar 2000 aan al zijn hotels gegeven. Het is de meisjesnaam van Van Eijl's moeder, die uit Frankrijk afkomstig is.

Sinds eind maart 2014 is de is de aandeelhouder van Amrâth Hôtels & Restaurants de van Eijl Hospitality BV; de houdstermaatschappij van de familie van Eijl.