Bij Amrâth Hôtels staat duurzaamheid hoog in het vaandel

We vinden het belangrijk om bij te dragen aan een betere wereld. Om deze reden volgen wij het MVO (duurzaam verantwoord ondernemen) beleid. Maar hoe zie je dat als gast terug in onze hotels? 

MVO verklaring

De juiste verlichting

Onze hotels zijn al grotendeels voorzien van energiezuinige verlichting. Alle verlichting in de hotels zal op den duur vervangen worden door LED verlichting. LED verlichting verbruikt veel minder stroom en dat verminderd de CO2 uitstoot dat is natuurlijk beter voor het milieu.

Restaurant

Bij het samenstellen van onze menukaart kiezen wij naast kwaliteit, smaak en presentatie ook voor duurzame producten, Durrzame producten zijn voor ons producten waarvan we de herkomst kennen. Dit doen wij samen met onze leveranciers om zo betere keuzes te maken voor jou als gast, maar ook voor de omgeving. Om duurzaamheid te waarborgen werken onze leveranciers met betrouwbare keurmerken en dus met eerlijke, biologische en streekproducten. 

Schone zeep

Bij Amrâth Hôtels gebruiken wij schone zeep. Ze hebben doorgaans een betere reinigingswerking dan traditionele zeep en zijn zachter voor de huid, daarnaast kiest Amrâth Hôtels voor producten met een EU Ecolabel of een ecologisch keurmerk!

Ons hotellinnen

Voor ons hotellinnen werken wij samen met Blycolin. Zij vinden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ook erg belangrijk. Zij gebruiken bijvoorbeeld minder water, zorgen voor minder CO2 uitstoot, optimaliseren het transport en gebruiken duurzame producten.

Afvalbeheer

Amrâth Hôtels streeft naar een verantwoordelijke afvalstroom. Daarom legt Amrâth Hôtels zich in ieder geval toe op het zo goed mogelijk scheiden van het afval dat wij produceren. Zo wordt papier zoveel mogelijk hergebruikt of in een losse papierbak gescheiden voor recycling, evenals plastic. Voedselrestanten worden zoveel mogelijk beperkt en verzameld in aparte containers voor verwerking.

Mobiliteit

Amrâth Hôtels werken met fullservice horeca groothandel Hanos, voor food en non-food producten. Zij voorzien onze hotels middels een modern wagenpark en een optimaal logistiek, maar vooral efficiënt systeem. Door te kiezen voor een deze groothandelconstructie beperken we het aantal transportbewegingen aanzienlijk. Daarnaast stimuleert Amrâth Hôtels de gasten en medewerkers om middels met het openbaar vervoer naar het hotel te komen. Bijna ons volledige autopark betreft EV modellen, maar we zetten ook in op wandelen en fietsen, lekker in beweging in onze prachtige natuur. Alle hotels beschikken over fietsen. En is een groot deel van onze hotels met een eigen parkeergelegenheid voorzien van laadpalen voor gasten en medewerkers die met een elektrische auto naar het hotel komen.

Water- en energiebeheer

Onze hotels gaan steeds slimmer om met het water en proberen hiermee het verbruik in onder andere het sanitair en in de keukens te reduceren. In onze 5 sterren hotels maken wij middels warmtebronnen gebruik van aardwarmte om wanneer nodig te koelen en op momenten van warmtebehoefte te verwarmen. Ook in andere hotels gaan we steeds meer over op een gecombineerd gebruik van restwarmte bij het leveren van warmte en water. Door gebruik te maken van bewegingsensoren en tijdschakelaars proberen we ook verspilling van elektra tegen te gaan zonder dat dit het gevoel van veiligheid voor onze gasten beïnvloed.

Maatschappelijk betrokken

Op lokaal niveau ondersteunen onze hotels diverse initiatieven en organisaties die zich inzetten voor de maatschappij, of dit nu is het verzorgen van een postagentschap in de wijk, een buurtborrel of het faciliteren van bijeenkomsten van verenigingen en stichtingen. Ook proberen wij altijd een actieve (bestuurs)rol te spelen in belangenverenigingen / werkgroepen etc. die maatschappelijke ontwikkeling op lokaal niveau stimuleren