Bij Amrâth Hôtels staat duurzaamheid hoog in het vaandel

We vinden het belangrijk om bij te dragen aan een betere wereld. Om deze reden volgen wij het MVO (duurzaam verantwoord ondernemen) beleid. Maar hoe zie je dat als gast terug in onze hotels? 

MVO verklaring

Volledig Green Key Goud

Alle hotels beschikken over het Green Key Goud certificaat. Al onze Amrâth hotels voldoen aan de hoogste normen voor duurzaamheid in de hospitality-industrie. Green Key Goud erkent onze toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij Amrâth Hotels zetten we ons in om een positieve impact te maken op onze planeet terwijl we onze gasten een fijn ervaring bieden.

De juiste verlichting

Onze hotels zijn al grotendeels voorzien van energiezuinige verlichting. In de toekomst zal alle verlichting in de hotels worden vervangen door LED-verlichting. Met LED-verlichting wordt aanzienlijk minder stroom verbruikt, wat de CO2-uitstoot vermindert. Dit is natuurlijk beter voor het milieu.

Restaurant

Bij het samenstellen van onze menukaart kiezen wij naast kwaliteit, smaak en presentatie ook voor duurzame producten. Duurzame producten zijn voor ons producten waarvan we de herkomst kennen. Dit doen wij samen met onze leveranciers om zo betere keuzes te maken voor jou als gast, maar ook voor de omgeving. Om duurzaamheid te waarborgen werken onze leveranciers met betrouwbare keurmerken en dus met eerlijke, biologische en streekproducten. 

Milieuvriendelijke zeep

Bij Amrâth Hôtels maken wij gebruik van milieuvriendelijke zeep. Deze zeep heeft over het algemeen een betere reinigingswerking dan traditionele zeep en is zachter voor de huid. Daarnaast kiest Amrâth Hôtels voor producten die voorzien zijn van een EU Ecolabel of een ander ecologisch keurmerk.

Ons hotellinnen

Voor ons hotellinnen werken wij samen met Blycolin. Zij vinden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ook erg belangrijk. Zij gebruiken bijvoorbeeld minder water, zorgen voor minder CO2 uitstoot, optimaliseren het transport en gebruiken duurzame producten.

Afvalbeheer

Amrâth Hôtels streeft naar een verantwoordelijke afvalstroom. Daarom legt Amrâth Hôtels zich in ieder geval toe op het zo goed mogelijk scheiden van het afval dat wij produceren. Zo wordt papier zoveel mogelijk hergebruikt of in een losse papierbak gescheiden voor recycling, evenals plastic. Voedselrestanten worden zoveel mogelijk beperkt en verzameld in aparte containers voor verwerking.

Mobiliteit

Amrâth Hôtels werken met fullservice horeca groothandel Hanos, voor food en non-food producten. Zij voorzien onze hotels middels een modern wagenpark en een optimaal logistiek, maar vooral efficiënt systeem. Door te kiezen voor een deze groothandelconstructie beperken we het aantal transportbewegingen aanzienlijk. Daarnaast stimuleert Amrâth Hôtels de gasten en medewerkers om middels met het openbaar vervoer naar het hotel te komen. Bijna ons volledige autopark betreft EV modellen, maar we zetten ook in op wandelen en fietsen, lekker in beweging in onze prachtige natuur. Alle hotels beschikken over fietsen. En is een groot deel van onze hotels met een eigen parkeergelegenheid voorzien van laadpalen voor gasten en medewerkers die met een elektrische auto naar het hotel komen.

Water- en energiebeheer

Onze hotels gaan steeds slimmer om met het water en proberen hiermee het verbruik in onder andere het sanitair en in de keukens te reduceren. In onze 5 sterren hotels maken wij middels warmtebronnen gebruik van aardwarmte om wanneer nodig te koelen en op momenten van warmtebehoefte te verwarmen. Ook in andere hotels gaan we steeds meer over op een gecombineerd gebruik van restwarmte bij het leveren van warmte en water. Door gebruik te maken van bewegingsensoren en tijdschakelaars proberen we ook verspilling van elektra tegen te gaan zonder dat dit het gevoel van veiligheid voor onze gasten beïnvloed.

Maatschappelijk betrokken

Op lokaal niveau ondersteunen onze hotels diverse initiatieven en organisaties die zich inzetten voor de maatschappij, of het nu gaat om het verzorgen van een postagentschap in de wijk, het organiseren van een buurtborrel of het faciliteren van bijeenkomsten voor verenigingen en stichtingen. Daarnaast streven wij er altijd naar een actieve (bestuurs)rol te vervullen in belangenverenigingen, werkgroepen, en andere initiatieven die de maatschappelijke ontwikkeling op lokaal niveau stimuleren. 

Amrâth Hôtels verzamelt en is een verzamelpunt voor lege cartridges, mobiele telefoons en tablets. In samenwerking met Eeko stimuleren onze hotels daarmee hergebruik en dragen zij bij aan milieubescherming. Op deze manier ondersteunen wij tevens het goede doel, Clini Clowns.