Stageprobleem horecastudenten van MBO College Hilversum grotendeels opgelost door unieke samenwerking met Amrâth Hotel Lapershoek

Stageprobleem horecastudenten van MBO College Hilversum grotendeels opgelost door unieke samenwerking met Amrâth Hotel Lapershoek

2 februari 2021

Operationeel Directeur David Dreese en Algemeen Directeur Jeroen Ankersmit van MBO College Hilversum hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Per 1 februari gaan ongeveer 40 horecastudenten stagelopen en zo ook praktijkervaring opdoen bij Amrâth Hotel Lapershoek. De stageperiode loopt in ieder geval tot 16 april. Zeker in deze coronaperiode waarbij het voor horecastudenten lastig is om een stageplaats te vinden een mooie uitdaging. Door deze samenwerking zorgen wij er ook voor dat de studenten geen studievertraging oplopen.

MBO College Hilversum is heel blij met deze samenwerking aldus Peter Bon, opleidingsmanager Horeca & Facilitair. “Met deze samenwerking hebben wij een inspirerende locatie gevonden voor onze studenten die ook dicht bij de school ligt. Zo kunnen wij onze studenten toch praktijkgericht onderwijs geven in een betere beroepscontext dan de school biedt”.

Ook Amrâth Hotel Lapershoek is blij met de samenwerking. General Manager David Gonzalez is zeer enthousiast over de samenwerking met het MBO College Hilversum: “We kunnen niet wachten de eerste studenten én gasten te ontvangen. Als gevolg van de lockdown zijn we 3 maanden gesloten geweest. We kijken er nu naar uit om per februari onze deuren weer te  openen. Uiteraard met in achtneming van alle coronaregels in de horecabranche. Ons hotel met 80 moderne hotelkamers, 10 goed geoutilleerde vergaderzalen en mondain restaurant met zongelegen Serre en terras is al sinds jaar en dag een bekend trefpunt in ’t Gooi en omstreken. Om die reden biedt ons hotel dan ook een perfecte leerschool voor studenten die de fijne kneepjes van het gastvrijheidsvak willen leren.”

Ook de gemeente is blij met deze samenwerking. Zo zegt wethouder Annette Wolthers: “Wat een mooi initiatief, dit juich ik van harte toe! Een prachtig voorbeeld hoe het lokale bedrijfsleven en het onderwijs elkaar kunnen steunen in deze moeilijke tijden”.

Eerste-, tweede- en derdejaars studenten van de verschillende horeca-opleidingen, zoals de koksopleiding, hotelmanagement- en facility-opleiding gaan gedurende de praktijkperiode in de diverse afdelingen van het leerhotel ingezet worden. Hierbij kunnen zij, onder supervisie van de afdelingshoofden van het hotel, de gestelde leerdoelen in de praktijksituatie en rollenspellen behalen. Daarnaast worden de studenten uiteraard ook begeleid door hun eigen docenten. Daarbij is het extra handig dat MBO College Hilversum en Amrâth Hotel Lapershoek bijna buren van elkaar zijn.