Het Scheepvaarthuis als onderwerp in uitzending van BNR Nieuwsradio

Het Scheepvaarthuis als onderwerp in uitzending van BNR Nieuwsradio

1 mei 2019

Maandag 29 april was het Scheepvaarthuis een onderwerp in de uitzending van BNR Nieuwsradio. Het Scheepvaarthuis werd het Amsterdamse icoon genoemd. Het gebouw is het eerste hoogtepunt van de Amsterdamse School bouwstijl. Journaliste Judith Laanen vertelde enthousiast over het gebouw en de details die terug te vinden zijn in zowel het interieur als exterieur. 

De gehele uitzending beluisteren? Klik hier

Fragment uit de uitzending van BNR Nieuwsradio met journaliste Judith Laanen

 

Het Scheepvaarthuis staat momenteel in de steigers voor de vervanging van de historische leitjes op het dak én een algehele opfrisbeurt. Leonard Roelofsen werd geïnterviewd over de renovatie. Beluister hier

Amsterdamse School bouwstijl

Van der Mey laat zich inspireren door de Art Nouveau-stroming en geeft daar zijn eigen Nederlandse draai aan. Deze stijl kenmerkt zich expressieve dynamiek, veel ornamenten en kleurrijke decoraties en wordt later bekend als de Amsterdamse School-stijl. Van der Mey vraagt anderen mee te doen zodat er een Gesamtkunstwerk ontstaat. Het team jonge kunstenaars leeft zich uit in maritieme motieven, die tot in detail worden doorgevoerd. Golven, zeedieren en schepen zijn vrijwel in alles terug te vinden: in het glas-in-lood, de beeldhouwwerken en het marmer maar ook in inrichtingselementen zoals tapijten, stoelen en behang. Het kost drie jaar om de eerste fase van het Scheepvaarthuis te voltooien.

 

Grand Hotel Amrâth Amsterdam

In 1998 bood de gemeente het gebouw te koop aan. Vastgoedondernemer Van Eijl ziet mogelijkheden om van dit majestueuze gebouw een karakteristiek en charismatisch vijfsterrenhotel te maken. In juni 2017 opende Grand Hotel Amrâth Amsterdam zijn deuren.

Het luxe 5-sterren Grand Hotel Amrâth Amsterdam beschikt over 205 luxe kamers waarvan 22 suites, 8 vergader- en evenementen zalen, Restaurant Seven Seas en Bar Lounge en een Spa & Wellness centre. Het hotel ligt op slechts 500 meter van het Centraal Station en is goed bereikbaar vanaf de snelweg.

Rondleiding Scheepvaarthuis

Iedere zondag wordt er een rondleiding in het voormalige Scheepvaarthuis gegeven onder begeleiding van een kuntshistoricus. De rondleiding wordt afgesloten met een lunch.