Grand Hotel Amrâth Kurhaus vereeuwigd in miniatuur van bijna 15.000 LEGO steentjes

Grand Hotel Amrâth Kurhaus vereeuwigd in miniatuur van bijna 15.000 LEGO steentjes

29 januari 2021

In aanloop naar de opening van het LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen werd in december 2020 al in bijzijn van burgemeester Jan van Zanen, een sneak preview gegeven van Miniland, een in LEGO®  vertaalde impressie van markante gebouwen in Den Haag en Scheveningen. In Miniland neemt Grand Hotel Amrâth Kurhaus met trots een prominente plek in.

Vernuffing bouwwerk

Miniland is één van de voornaamste hoogtepunten in het nog te openen LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen en is een vast onderdeel van de LEGOLAND® Discovery Centers wereldwijd. De Gemeente Den Haag liet eerder, als aankondiging voor de komst van de nieuwe attractie op de boulevard, de in LEGO® uitgevoerde maquette van het Kurhaus maken. De maquette stond bij het infopunt op de boulevard en wordt nu door de Gemeente Den Haag tijdelijk in bruikleen gegeven aan Grand Hotel Amrâth Kurhaus. De maquette werd op 27 januari met niet verlijmde stenen naar het hotel overgebracht met speciaal transport, teneinde het 240 manuren tellende bouwwerk in tact op de plaats van bestemming te krijgen. Inmiddels is de maquette te bewonderen in de lobby van het hotel. Maar liefst 14.573 LEGO® stenen werden verwerkt in het bouwwerk, dat in totaal 10,5 kilo weegt. Omgerekend in dagen werd er 10 volle dagen met precisie gewerkt aan het tot leven brengen van het ontwerp. Met speciale software zijn foto’s van het hotel door een team van LEGO® designers bewerkt en omgezet in een LEGO® bouwtekening. Het uiteindelijke resultaat is een prachtige miniatuur uitvoering van het iconische gebouw.

Opening LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen

General Manager Roxana Tajvar van Grand Hotel Amrâth Kurhaus kijkt uit naar de opening van het LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen: “Wij zijn de Gemeente Den Haag ontzettend dankbaar voor het beschikbaar stellen van dit unieke bouwwerk. Het is indrukwekkend om te zien hoe gedetailleerd de uitvoering is en hoe prachtig de contouren van het gebouw tot uiting komen. Ik ben er trots op dat ik ook deze “mini vestiging” van Grand Hotel Amrâth Kurhaus mag runnen! We kijken uit naar de opening van LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen, een kleurrijke omgeving waar de spelregels van de verbeelding nooit vast staan!”, aldus Roxana.