Grand Hotel Amrâth Amsterdam decor fashion show MARTAN met prêt-à-porter lijn van hotellinnen en restauranttafelkleden; bijzondere kick-off Amsterdam Fashion Week

Grand Hotel Amrâth Amsterdam decor fashion show MARTAN met prêt-à-porter lijn van hotellinnen en restauranttafelkleden; bijzondere kick-off Amsterdam Fashion Week

2 september 2022

Grand Hotel Amrâth Amsterdam, gevestigd in het monumentale Scheepvaarthuis, was op woensdag 31 augustus het stralend decor van de fashionshow van MARTAN. Op spectaculaire wijze werd in het hotel het startschot gegeven voor de Amsterdam Fashion Week. In de show stond de nieuwe prêt-à-porter collectie van MARTAN, geheel gemaakt van hotellinnen en restauranttafelkleden van Grand Hotel Amrâth Amsterdam, centraal.

De show
In de show werd het publiek op ludieke wijze geleid door de prachtige kamers. monumentale suites en historisch karakteristieke ruimtes van het hotel; een waar Gesamtkunstwerk waar geen enkele ontwerpkeuze aan het toeval is overgelaten. Van het gedetailleerde smeedwerk tot de vele glas in lood ramen, de patronen in de stoffering tot aan de antieke meubels. De show en het hotel smolten dan ook op bijzondere wijze samen tot één groot samenspel van kunsten. De keuze voor het hotel als podium voor de show was voor MARTAN een logische: zowel de collectie als het hotel zijn met hetzelfde sentiment gecreëerd; tijdens de show werden historische én hedendaagse esthetiek op prachtige wijze samengebracht.  

Hotellinnen en restauranttafelkleden basis voor ontwerpen
Als basis voor haar ontwerpen van deze speciale collectie gebruikte MARTAN het bedlinnen van het hotel en de tafelkleden van Restaurant Seven Seas.  Binnen het spectrum van hotellinnen worden veel verschillende materialen gebruikt. Voor het gebruik van deze materialen is geëxperimenteerd met het schilderen, zeefdrukken en patchen van de stoffen. Door het omzetten van gerecyclede materialen in kleding, past de collectie naadloos in de duurzaamheidsvisie van designer Diek Pothoven en MARTAN mede-eigenaren Eugénie Haitsma Mulier en Douwe de Boer.

Unieke samenwerking
Nieuwe General Manager Jan Paul Kroese van Grand Hotel Amrâth Amsterdam kijkt terug op een fantastische happening en is enthousiast over de bijzondere samenwerking met MARTAN: "Wat een prachtige combinatie, deze bijzondere mode door ons bijzondere Scheepvaarthuis heen. Zo komt ons gebouw prachtig tot leven en wordt de schoonheid ervan weer goed benadrukt. Ik ben trots op ons team en Martan voor het neerzetten van dit prachtige evenement".