Beroemde gastenboek Grand Hotel Amrâth Kurhaus krijgt vervolg met derde editie

Beroemde gastenboek Grand Hotel Amrâth Kurhaus krijgt vervolg met derde editie

26 juli 2017

In 1893 werd het befaamde gastenboek van het Kurhaus voor het eerst getekend door de Nederlandse koningin Wilhelmina, die het Kurhaus op dertienjarige leeftijd met haar moeder Koningin-Regent Emma bezocht. Het monumentale boek heeft een kalfslederen omslag en is voorzien van zilverbeslag met op de voorkant het wapen van Den Haag. Het tweede boek, met een golfachtige blauw leren omslag, beslaat bijna 40 jaar bijzondere gasten die zijn verbleven in het historische hotel.

Sinds ingebruikname van het boek is het altijd benut om VIP’s - zoals staatshoofden, filmsterren en artiesten van naam - hun handtekening erin te laten plaatsen, waaronder: Luciano Pavarotti, Henry Kissinger, Dalia Lama, Emperer Hirohito van Japan, Winston Churchill, Hillary Clinton en vele leden van de Koninklijke Familie, nationaal en internationaal. Het boek dreigde in 1979 te worden geveild, maar is toen door het Beheerskantoor Scheveningen gekocht en vervolgens weer aan het Kurhaus geschonken.

“Het derde gastenboek is prachtig geworden”, aldus general manager Marcel Bosman. De gouden illustraties verwijzen naar de ligging aan zee en de engelen van Amrâth Hôtels. Daarnaast is er weer gekozen voor de blauwe leren kleur van het tweede exemplaar. “Traditie getrouw bewaren wij de eerste pagina’s voor een bezoek van het Koninklijk Huis. Wij zijn er trots op dat we dit historische boekwerk kunnen voortzetten voor de generaties na ons.”