Amrâth Hôtels voegt met trots Hotel Bigarré Maastricht toe aan haar collectie

Amrâth Hôtels voegt met trots Hotel Bigarré Maastricht toe aan haar collectie

1 september 2022

Per 1 september heeft Amrâth Hôtels Hotel Bigarré toegevoegd aan haar collectie hotels. Met reeds twee gevestigde namen in Maastricht, Amrâth Hotel DuCasque en Amrâth Grand Hotel de l’Empereur, breidt Amrâth Hôtels haar kameraantal in de bourgondische stad aan de Maas verder uit. Het hotel met 41 kamers wordt middels een bedrijfsovername opgenomen in de exploitatie van Amrâth Hôtels.

Hotel Bigarré
Hotel Bigarré is alom bekend in Maastricht en biedt 41 boutique stijl hotelkamers die op fraaie wijze, met behoud van historische élégance, maar voorzien van moderne faciliteiten zoals airconditioning, zijn ingericht. Naast een ontbijtrestaurant en een 24-uurs receptie biedt het hotel ook enkele privéparkeerplaatsen voor haar hotelgasten.

Monument
De overname van het hotel past prachtig in het rijtje van Rijksmonumenten in de portefeuille van het vastgoed van Amrâth Hôtels en de familie Van Eijl, met Grand Hotel Amrâth Amsterdam, Grand Hotel Amrâth Kurhaus en Amrâth Grand Hotel de l’Empereur als paradepaardjes. Het hotel is gelegen in het centrum van Maastricht en bestaat uit 4 bijzondere, aaneengeschakelde monumentale panden met fraai uitzicht over de Maas. De 4 panden aan de Van Hasseltkade weerspiegelen verschillende architectuurstromingen uit de periode van 1700 – 1800. Ook in het interieur is het historische karakter zichtbaar waarin de Louis XIV, Louis XV en XVI en ook de 19e eeuwse Franse stijl herkenbaar aanwezig is.

Overname
Algemeen Directeur David Dreese is blij met de uitbreiding van de hotelgroep: “Dit hotel bevindt zich op een prachtige plek in Maastricht en is zonder meer een waardevolle toevoeging voor onze centrum positie in de stad. Het hotel straalt zoveel karakter en authenticiteit uit en dat past perfect in de filosofie – Ambiance-Élégance-Raffinement- en het bourgondische karakter van Amrâth Hôtels”