Amrâth Hotel Lapershoek - Arenapark verlengt samenwerking met MBO College Hilversum

Amrâth Hotel Lapershoek - Arenapark verlengt samenwerking met MBO College Hilversum

23 april 2021

Vereende krachten

Afgelopen februari hebben Amrâth Hotel Lapershoek Arenapark en MBO College Hilversum de handen ineen geslagen om horecastudenten in de huidige omstandigheden toch een stageplaats te kunnen bieden in een representatieve werkomgeving. Hiervoor tekenden zij een samenwerkingsovereenkomst die initieel voor 2 maanden werd aangegaan.  Inmiddels hebben directievoorzitter Jeroen Ankersmit van MBO College Hilversum en Operationeel Directeur David Dreese van Amrâth Hôtels wegens wederzijds succes de samenwerkingsovereenkomst verlengd.

Samenwerking succesvol ontvangen

“De reeds in februari gestarte samenwerking, waarbij Amrâth Hotel Lapershoek – Arenapark in Hilversum een leerhotel is voor studenten van de opleiding Horeca & Facility wordt door beide partijen als zeer succesvol ervaren en smaakt naar meer”, aldus opleidingsmanager Peter Bon van MBO College Hilversum. Ook Operationeel Directeur David Dreese is enthousiast over de samenwerking: “We zijn er de afgelopen maanden goed in geslaagd om de visie van het onderwijs van het MBO College Hilversum te vertalen in praktijkgerichte leercontent in ons hotel. Met de chemie die ontstaat tussen onze medewerkers, die mede fungeren als praktijkbegeleiders en de studenten zijn we in staat geweest om met elkaars expertise iets moois neer te zetten. Wij zien er dan ook naar uit om deze samenwerking in de komende maanden verder uit te bouwen.” General Manager van Amrâth Hotel Lapershoek - Arenapark, David Gonzalez, sluit zich hierbij aan: “Het is mooi om te zien hoe een leerzame en spontane samenwerking ontstaat tussen docenten, hotelmedewerkers en studenten. Duidelijk een mooi voorbeeld van 'Investeren in Mensen' en een Leven Lang Ontwikkelen.”

Duurzame samenwerking

Momenteel lopen 45 studenten uit meerdere leerjaren stage bij Amrâth Hotel Lapershoek – Arenapark waarbij zij op verschillende afdelingen van het hotel verschillende werkprocessen kunnen oefenen. Deze samenwerking wordt tot en met 30 juni 2021 verlengd. Daarnaast hebben beide partijen de intentie uitgesproken om de komende jaren tot een duurzame samenwerking te komen waarbij brede opleidingstrajecten in meerdere Amrâth hotels mogelijk zijn. Hiervoor gaan beide partijen de komende maanden hun wensen samenvoegen in een opleidingsplan. Doelstelling van dit opleidingsplan is om meer mensen te enthousiasmeren, werven en behouden voor de mooie Hospitality branche!