Alle Amrâth hotels Green Key 'Goud' gecertificeerd!

Alle Amrâth hotels Green Key 'Goud' gecertificeerd!

16 april 2024

Met ingang van dinsdag 16 april is Amrâth Hôtels in het bezit van het Gouden Green Key certificaat voor al haar 13 hotels. Een belangrijke mijlpaal voor de hotelgroep, welke haar toegewijde inzet voor meer duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor een groene wereld, hiermee onderstreept.

Gast én duurzaamheid centraal
Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven en tevens het grootste duurzaamheidskenmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland.

Voor Managing Director David Dreese is het behalen van de Green Key Goud certificering voor alle hotels een zeer waardevolle prestatie in het verduurzamingstraject van de hotelgroep. 'Ik ben ontzettend trots op het behalen van deze Green Key Goud certificering en ik zie het als een belangrijke stap in de goede richting. Maar ons werk stopt hier niet. We blijven ons inzetten om onze duurzaamheidsinspanningen voortdurend te verbeteren en streven naar het realiseren van verdere verduurzaming in de toekomst. Samen blijven we bouwen aan een wereld waarin onze gast maar ook duurzaamheid centraal staat'.

Duurzaamheidsdoelstellingen Amrâth Hôtels
De duurzaamheidsdoelstellingen worden bekrachtigd door het tekenen van een MVO-verklaring, Amrâth Hôtels heeft hard gewerkt aan het behalen van een duurzaamheids keurmerk ter erkenning van haar inspanningen. Door haar naam aan deze organisatie en het keurmerk te verbinden en voor 'goud' te gaan, laat Amrâth Hôtels zien dat gastvrijheid niet ten koste hoeft te gaan van het milieu.

Green Key keurmerk
Bedrijven met een Green Key keurmerk voldoen aan strenge normen binnen 12 duurzaamheidsthema's en doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Green Key bevordert duurzaamheid in de gastvrijheidssector en vermindert impact op het milieu. Certificering erkent niet alleen de inspanningen om milieuvriendelijke praktijken te omarmen, maar benadrukt ook het streven naar een toekomst waarin de gezondheid van de planeet centraal staat.