Le Café d'Amrâth

Koffie brengt alles samen; geur, smaak, warmte, prikkeling van de zintuigen en ook mensen. In onze hotels staat koffie voor een verkwikkende start van de dag, een ontmoetings- of ontspanningsmoment, maar ook voor genieten van pure smaak en eerlijke ingrediënten met een écht verhaal. Speciaal voor deze momenten maakt Amrâth Hôtels haar Le Café d’Amrâth nu ook beschikbaar voor thuisgebruik. Zo geniet u op elegante wijze van een verfijnde kwaliteit koffie in huiselijke sfeer.

Componenten van herkomst: Indonesië, Brazilië, Honduras en Colombia
Brandprofiel: City roast
Certificering: Rainforest Alliance (100%)

Rainforest Alliance

Onze koffie is van een uitstekende kwaliteit en afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde plantages. Sinds 1987 werkt de Rainforest Alliance aan een wereld waarin mens en natuur in harmonie groeien. Tegenwoordig werken zij in meer dan 70 landen over de hele wereld om bossen te beschermen, het levensonderhoud van boeren en bosgemeenschappen te verbeteren, hun mensenrechten te promoten en hen te helpen de klimaatcrisis te verzachten en zich aan te passen. 

Lees meer op www.rainforest-­alliance.org.

Onze verschillende koffiebonen

Indonesië Java (Flores) arabica
Kenmerken: veel body, weinig zuren en tonen die naar aardachtig neigen
Indonesië Java robusta AP1
Kenmerken: veel body, notig
Brasil arabica:
Kenmerken: zoetig, medium body, mild, zwakke zuren, licht nootachtige smaak: daarom aan de basis van veel melanges. Screensize 17-18
Honduras arabica SHG:
Kenmerken: fruitig, sappige zuurheid (sinaasappel), zachte body. (Lempira boon)
Colombia arabica Excelso:
Kenmerken: body, rond, kaneel- en karamel-achtig, citrus, mild, gemiddelde zuren