Amrâth Galaxy Tower Utrecht

De bouw van de Amrâth Galaxy Tower in Utrecht, met appartementen en hotel, is op 7 mei 2018 gestart. Tijdens de bouw zullen wij u via deze website en de nieuwsbrief op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Het hotel zal bestaan uit 250 hotelkamers met er boven circa 317 woningen in een toren van bijna 90 meter! 

Het Amrâth Galaxy Jaarbeurshotel
Het hotel ligt op de onderste 7 verdiepingen van de Galaxy Tower. Het hotel wordt een luxe vier sterren hotel met een full service aanbod dat voldoet aan de wensen van de Jaarbeurs gast en dat past bij een stad met allure als Utrecht. Het richt zich ook op de toeristische bezoekers van Utrecht. Naast 250 hotelkamers biedt het hotel twee restaurants, een bar & lounge, 3 vergaderzalen, een fitness en wellness faciliteiten. Het hotel ligt aan het Jaarbeursplein, aan de entree van de Jaarbeurs, tegenover het Beatrixtheater, Het Centraal Station, met het stadscentrum en parkeergelegenheden dichtbij.

Appartementen in de Galaxy Tower 
Boven het hotel zijn 317 vrije sector huur appartementen gepland met verschillende maten; van kleine studios tot penthouses. De kelder is voorzien van parkeergelegenheid. De woontoren is nog volop in ontwikkeling. Er is nog geen exacte indeling beschikbaar, de woningen krijgen een oppervlakte van 42 tot ca. 100m2. Inschrijven voor deze woningen is nog niet mogelijk.

Duurzaamheid
De Galaxy Tower heeft een hoge duurzaamheidsfactor met een beperkte energievraag door onder andere de toepassing van zonnepanelen op de daken en gevels en de toepassing van warmte koude opslag in de bodem.

Graag houden wij u op de hoogte rondom de ontwikkelingen van de appartementen boven het jaarbeurshotel via onze nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ons ook benaderen via info@galaxytowerutrecht.nl

De fundering

Op woensdag 13 februari is het storten van de betonnen fundering begonnen. De operatie duurde ruim 36 uur en er zijn ongeveer 600 vrachtwagenladingen gebruikt voor het storten van de 5,6 miljoen liter beton. 

Plaatsing Bouwbord 18 juli 2018

Met het onthullen van het bouwbord, door wethouder V. Everhardt en eigenaar K. Van Eijl, zijn op 18 juli de grondwerkzaamheden voor de realisatie van de Galaxy Tower op het Jaarbeursplein te Utrecht, officieel gestart.

Bouw Galaxy Tower is gestart

Maandag 7 mei 2018 is in de vroege ochtend een start gemaakt met het bouwrijp maken van de grond. Hiermee is de bouwperiode van ca 36 maanden begonnen.

Op de foto ziet u hoe men bezig is de CSM-wand in de grond op te bouwen. Wanneer deze gereed is kan men aanvangen met het uitgraven van de bouwput.

Galaxy Tower weer een stap dichterbij

27 november 2016 hebben de gemeente Utrecht en Amrâth Hotels de gronddeal beklonken zodat de hotelketen kan gaan werken aan de realisatie van een complex van hotel met bovenliggende woningen. Het is een van de drie bouwprojecten op de zogenaamde kop van de Jaarbeurs. Volgens het persbericht wil men in 2018 met de bouw starten en in 2021 gereed zijn. Het hotel krijgt ca. 250 kamers en het woongedeelte 317 appartementen. Het wordt net zo hoog als het Stadskantoor, negentig meter. Het Amsterdamse architectenbureau Tangram Architekten is voor het ontwerp uitgekozen. 

Verschenen in de pers

Er gebeurt nogal wat rondom het Amrâth Hotel Jaarbeurs. Ook de pers heeft dit in de gaten en volgt ons op de voet. Hier vindt u een greep uit de verschenen publicaties:

Amrâth Hotels in de Regio Utrecht

Geachte bezoekers van de Jaarbeurs en Utrecht


Zoekt u een hotel in Utrecht of de regio Utrecht?

Op dit moment bouwen wij hard aan ons Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel, de opening verwachten wij in 2023.

Tot die tijd bent u echter van harte welkom in één van onze andere hotels in de regio.

U bent vanaf Hilversum in een kwartiertje en vanaf Amsterdam in een half uurtje per trein op de Jaarbeurs en in het centrum van Utrecht.

In Hilversum kunt u zelfs vrij parkeren bij de hotels!

 

Maak uw keuze uit onze hotels en boek online! www.amrathhotelutrecht.nl