Amrâth Galaxy Tower Utrecht

De Amrâth Galaxy Tower in Utrecht, met appartementen en hotel, is volop in ontwikkeling. Tijdens de bouw zullen wij u via deze website en de nieuwsbrief op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Het hotel zal bestaan uit circa 250 hotelkamers met er boven circa 330 woningen in een toren van bijna 90 meter! 

Het Amrâth Galaxy Jaarbeurshotel
Het hotel ligt op de onderste 7 verdiepingen van de Galaxy Tower. Het hotel wordt een luxe vier sterren hotel met een full service aanbod dat voldoet aan de wensen van de Jaarbeurs gast en dat past bij een stad met allure als Utrecht. Het richt zich ook op de toeristische bezoekers van Utrecht. Naast 250 hotelkamers biedt het hotel restaurants, een bar, diverse zalen, een fitness en wellness ruimte. Het hotel ligt aan het Jaarbeursplein, aan de entree van de Jaarbeurs, tegenover het Beatrixtheater, Het Centraal Station, met het stadscentrum en parkeergelegenheden dichtbij.

Appartementen in de Galaxy Tower 
Boven het hotel zijn 330 vrije sector huur appartementen gepland met verschillende maten; van kleine studios tot penthouses. De kelder is voorzien van parkeergelegenheid. De woontoren is nog volop in ontwikkeling. Er is nog geen indeling beschikbaar. Inschrijven voor deze woningen is nog niet mogelijk. Graag houden wij u op de hoogte rondom de ontwikkelingen van de appartementen boven het jaarbeurshotel via onze nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ons ook benaderen via info@galaxytowerutrecht.nl

Bouw Galaxy Tower is gestart

Bouw Galaxy Tower is gestart

Op 7 mei 2018 is in de vroege ochtend een start gemaakt met het bouwrijp maken van de grond. Hiermee is de bouwperiode van ca 36 maanden begonnen.

De afbeelding laat de voorbereidingen zien voor het afgraven van de parkeerkelder.

Het contract is getekend

Het contract is getekend

De bouw van het grote Amrâth-hotel aan het Jaarbeursplein met ca. 250 kamers en daarboven nog 330 woningen kan gaan beginnen. Wethouder Everhardt heeft maandag 19 maart 2018 de laatste overeenkomst getekend met de eigenaren van de hotelketen. In 2021 moet het gebouw klaar zijn.

Galaxy Tower weer een stap dichterbij

Galaxy Tower weer een stap dichterbij

27 november 2016 hebben de gemeente en Amrâth de gronddeal beklonken zodat de hotelketen kan gaan werken aan de realisatie van een complex van hotel met bovenliggende woningen. Het is een van de drie bouwprojecten op de zogenaamde kop van de Jaarbeurs. Volgens het persbericht wil men in 2018 met de bouw starten en in 2020 gereed zijn. Het hotel krijgt ca. 250 kamers en het woongedeelte 330 appartementen. Het wordt net zo hoog als het Stadskantoor, negentig meter. Het Amsterdamse architectenbureau Tangram Architekten is voor het ontwerp uitgekozen. 

Verschenen in de pers

Verschenen in de pers

Er gebeurt nogal wat rondom het Amrâth Hotel Jaarbeurs. Ook de pers heeft dit in de gaten en volgt ons op de voet. Hier vindt u een greep uit de verschenen publicaties: